Revant maakt werk van verduurzamen terreinen

4 oktober 2023

Het Green Team van Revant is achter de schermen druk bezig om Revant duurzamer te maken. Heel veel werk is voor veel medewerkers en revalidanten niet zichtbaar. Soms mogen we echter resultaten boeken die voor iedereen zichtbaar zijn, denk hierbij aan onze terreinen.

Voor het tuin- en terreinonderhoud maakt Revant gebruik van verschillende dienstverleners waarbij we, zodra de contractperiode voorbij is, ook aan verduurzaming werken. Hoe pakt dat concreet uit?

 

Revalidatiecentrum Lindenhof

Het terrein in Goes wordt onderhouden door onze zorgcollega Emergis. Deze werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wat op zichzelf al een voorbeeld is van maatschappelijk ondernemen. Dit voorjaar is een nieuw onderhoudscontract afgesloten. Emergis geeft daarin extra aandacht aan het gebruik van uitsluitend duurzaam geteeld plantmateriaal (‘On the way to planetproof’). Daarnaast worden zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen toegepast, het onkruid wordt mechanisch verwijderd etc.  

 

Kinderrevalidatie Reigerbos

Met de onderhoudspartner op deze locatie zijn we een stap verder gegaan en is een volledig biodiversiteitsplan opgesteld. Zoals de naam al suggereert, ligt de nadruk op het stimuleren van diversiteit van zowel bloemen en planten als het insecten- en dierenleven. Concreet wordt een bijenhotel geplaatst, vleermuis- en vogelkastjes opgehangen, het percentage terreinverharding wordt waar mogelijk verkleind en inheemse bloemenmengsels worden toegepast. De uitvoering hiervan loopt tot in 2024. De komende jaren zal dit een steeds meer zichtbaar effect gaan geven. Uiteraard is en wordt rekening gehouden met de veiligheid van de kinderen. Daarnaast is het periodieke onderhoud van deze nieuwe tuinopzet waar mogelijk verduurzaamd, gelijk aan Lindenhof en de locatie Breda.

 

Revalidatiecentrum Breda

Het centrale terrein van de locatie in Breda heeft inmiddels een geheel ander aanzicht gekregen. Het eiland is opnieuw vormgegeven met aandacht voor het vrachtverkeer, maar vooral om de insecten een kans te geven. Dat bereiken we door plaatsing van een insecten-/ bijenhotel en door toepassing van een eenjarig akkerbloemenmengsel op het onverharde terreindeel. Net als bij de locatie Reigerbos zal een zichtbaar effect even op zich laten wachten, maar de natuur zal naar verloop van tijd vanzelf zijn werk doen.

 

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement