Begeleiding van een hulphond

Huisdieren zijn, in verband met mogelijk infectierisico, niet toegestaan bij Revant. Hulphonden die een begeleidende functie vervullen zoals de blindengeleidehond of de (SOHO) hulphond voor mensen met een lichamelijke beperking zijn wel toegestaan.

 

 

Poliklinische revalidatie

De hulphond mag mee naar de behandeling zodat het contact baas-hond zo min mogelijk wordt onderbroken. Een uitzondering hierop vormt het bezoek aan alle spreekkamers waar hulphonden niet worden toegestaan, tenzij er sprake is van een situatie waarbij de aanwezigheid van de hond absoluut noodzakelijk is. Na dit bezoek zal dan een extra schoonmaak plaatsvinden van de spreekkamer.

 

 

Klinische revalidatie

In het geval van klinische opname moet vooraf altijd een goedkeuring worden gegeven door de behandeld revalidatiearts, hygiënist en de unit-/zorgmanager. De hond moet volledig zijn gevaccineerd, ontwormd en vrij zijn van ongedierte. Bij twijfel wordt een test van een dierenarts verlangd. Om te voorkomen dat de hond de kamer verlaat, dient de deur van de eenpersoonskamer dicht te zijn. De hond dient regelmatig door naasten van de revalidant uitgelaten te worden en de voerbak moet dagelijks worden gereinigd.

 

Bezoekers van klinische revalidanten hoeven niet perse op de klinische afdeling te verblijven. Het heeft daarom de voorkeur om niet met de hond naar de kliniek te komen. De revalidant kan het bezoek met hond beneden ontvangen.

 

Let op: er worden geen hulphonden toegelaten bij poliklinische en klinische behandeling bij centrum complex chronisch longaandoeningen in Breda in verband met mogelijke allergische reacties op de hond en in ruimtes waar wondverzorging plaatsvindt.


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement