Zilveren certificaat Milieuthermometer zorg toegekend aan Revant

Zilveren certificaat Milieuthermometer zorg toegekend aan Revant
30 juni 2022

Revant medisch specialistische revalidatie heeft voor alle locaties het niveau Zilver behaald van de Milieuthermometer Zorg. Revant behoort daarmee tot een selecte groep van honderd zorglocaties in Nederland die het certificaat in ontvangst mogen nemen. Daarnaast zijn de drie genoemde locaties in Zeeland de eerste zorglocaties met deze zilveren certificering in de provincie.

 

Dinsdag 28 juni 2022, nam Wouter Vreeman, lid Raad van Bestuur van Revant de certificaten in ontvangst, uit handen van Adriaan van Engelen, directeur Milieu Platform Zorg. Milieu Platform Zorgsector (MPZ)* heeft besloten aan Revant Medisch Specialistische Revalidatie het Milieuthermometer Zorg Certificaat niveau Zilver toe te kennen met 3 jaar geldigheid voor de locaties:

  • Revant Revalidatiecentrum Breda, Brabantlaan 1, 4817 JW Breda
  • Revant Revalidatiecentrum Lindenhof, s-Gravenpolderseweg 114A, 4462 RA Goes
  • Revant Kinderrevalidatie Reigerbos, Schubertlaan 21, 4462 KA Goes
  • Revant Revalidatiecentrum De Wielingen, Vlietstraat 8, 4535 HA Terneuzen
     

Het eerder behaalde Bronzen niveau werd hiermee ingewisseld voor Zilver. Uiteraard is Revant ontzettend trots op deze certificering vanuit Milieu Platform Zorg.

 

 

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Met de Milieuthermometer Zorg maakt Revant haar aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering waar en zichtbaar. De Milieuthermometer omvat de onderwerpen binnen het thema 'Planet' van het People-Planet-Profit gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Met de Milieuthermometer hebben we de beschikking over een handzaam instrument om de milieuprestatie en milieuzorg structureel te verbeteren en concreet aantoonbaar te maken voor onze medewerkers, gasten en belanghebbenden zoals de zorgverzekeraars, gemeenten en bevoegd gezag. De Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld door MPZ in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur).

 

Van Brons naar Zilver
Revant is al sinds 2018 gestructureerd bezig met het thema milieumanagement. Voor het bronzen niveau is in de periode 2018- 2021 gefocust op eisen vanuit wetgeving en afspraken met de branches, aangevuld met overwegend kostenbesparende milieumaatregelen. De nadruk lag in deze periode op het verduurzamen van met name facilitaire processen.

 

GreenTeam
Het milieuprogramma van Revant omvat o.a. het thema duurzaam inkopen, waarmee nog veel milieuwinst in de keten te boeken is. Het beleid rondom duurzame mobiliteit en duurzaam bouwen zijn vormgegeven en geven richting aan de duurzaamheidsambities van Revant. Een milieucommissie (het Green Team) is binnen de organisatie opgezet en ingericht met als doel initiatieven te ontwikkelen en aandacht te vragen voor duurzaam ondernemerschap.

 

*MPZ is de branchevereniging van intramurale zorginstellingen voor duurzaamheid.

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement