HandbikeBattle 2019

Een uitdaging om fysiek en mentaal grenzen te verleggen!

Op donderdag 13 juni 2019 zullen zes handbikers deelnemen aan de 7e editie van de HandbikeBattle in Oostenrijk. Op een handbike die wordt voortbewogen door armkracht, gaan zij de uitdaging aan om de Kaunertalergletscherstrasse in het Oostenrijkse Tirol te beklimmen.

 

Tijdens de 20 km lange rit met bijna 1000 hoogtemeters en hellingen tot 16% strijden zij tegen teams van andere Nederlandse revalidatiecentra.

 

De HandbikeBattle laat zien dat niet alleen paralympische topsporters tot grote prestaties in staat zijn. Deelnemers worden uitgedaagd om fysiek en mentaal grenzen te verleggen en op de weg ernaartoe leren zij bovendien veel van anderen die dezelfde doelen voor ogen hebben. In het dagelijkse leven geeft deze ervaring kracht om ook andere dromen na te streven.


Het team bestaat uit 18 personen, waarvan  handbikers, buddy's, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een bewegingsagoog en andere begeleiders vanuit zowel Zeeland als Breda.

 

In 2018 hebben er vijf deelnemers meegedaan. Deze vijf kanjers hebben de Battle allemaal uitgereden!

 

Lees hier het complete verslag van eerdere deelname in juni 2018

 

 

Team ZeeBra

Ik ben Harry Braam (57), tot 1 jaar geleden was ik werkzaam als inspecteur drukapparatuur, hoofdzakelijk stoomketels bij energieproducenten en petro-, chemische industrie. Doordat ik een slechte doorbloeding heb in mijn voeten, wilde een wond aan mijn teen niet genezen en moest uieindelijk mijn been geamputeerd worden. Tijdens mijn revalidatie ben ik gaan handbiken om zo toch maximaal mobiel te zijn. Door Revant werd gevraagd of ik interesse had om mee te doen aan de HandBikeBattle. Ik vind het een geweldige uitdaging en een extra stimulans om hiervoor serieus te gaan trainen, zodat ik weer zoveel mogelijk mijn oude leven kan oppakken.

 

   

Ik ben Erik van der Jagt (47). Nooit gedacht dat ik ooit nog op een sportieve wijze de bergen in zou gaan. In 2007 zette de diagnose MS mijn wereld op zijn kop. Mijn hobby’s als bergsport en mountainbiken werden in de ijskast gezet. Door Revant zie ik mogelijkheden om mijn stille wens uit te laten komen. Meedoen aan de HandbikeBattle, is voor mij een enorme uitdaging om weer na lange tijd een berg te “beklimmen”. Ik ga ervoor.

 

   

 

 

Ik ben Wendy Muis (45). Een ondernemende moeder en vrouw met een (sinds 2017 bekende) aangeboren handicap, een afwijking aan mijn vatenstelsel. Lopen wordt hierdoor steeds moeilijker. Sinds 2018 ben ik buitenshuis gebonden aan een rolstoel. Ik hou van uitdagingen zoeken en grenzen verleggen en laten zien dat het leven niet ophoudt als je in een rolstoel komt! Sporten en meedoen met team ZeeBra bij deze HandbikeBattle is voor mij de kans om dat te laten zien. Als er iets is dat bergen kan verzetten, dan is dat vertrouwen in je eigen kracht!

 

 

   

Ik ben Jan Simpelaar (66). Zit ik gezond op de racefiets, knapt er iets in mijn been. Eén week later, na 4 operaties, amputatie tot boven de knie. Ik heb mijn hele leven veel aan sport gedaan en wil dit blijven doen. Vandaar dat ik de uitdaging HandbikeBattle 2019 met beide handen aangrijp om mijn grenzen te verleggen. Ik ben 66 jaar en wil nog veel fietsen en sporten, achter de geraniums ga ik niet zitten want die kopen mijn vrouw en ik niet. In het verleden deed ik o.a. voetballen, judo, fitness en wielrennen.

 

 

Ik ben Inssaf Mehallaoui (18)

Ik doe mee met de HandbikeBattle 2019!

 

Sport
Een sport is een hobby,
maar voor anderen een job.
Een sport is ontspanning,
anderen zien het als competitie.
Sport is gezond,
dat weet iedereen.

 

 

 

 

 

Ik ben Annabelle Elzenga (28), moeder van een dochter van 2 jaar. Altijd erg sportief bezig geweest en nooit een moment rust in mijn kont gehad. Na een operatie aan mijn rug heb ik geen gevoel meer in mijn benen. Grote afstanden lopen en fietsen lukt niet meer. Toen mijn fysiotherapeut mij vertelde over de HandbikeBattle kon ik mijn geluk niet meer op. Ik heb zin om weer sportief mee te doen aan een sport en mijn grenzen te verleggen.

Help onze handbikers deze uitdaging aan te gaan. Uw donatie is zeer welkom!

 

NL76ABNA 023 031 2403
t.n.v. Revant medisch specialistische revalidatie

o.v.v. HandbikeBattle 2019

 

Naar HandBikeBattle 2018

Het heeft geen nadere uitleg nodig dat deelname aan dit unieke evenement de nodige financiële middelen vraagt. De begroting bedraagt €10.650.

  • Begeleiding en trainingen. Revant neemt de tijd van alle betrokken medewerkers voor haar rekening en de faciliteiten in het revalidatiecentrum.
  • Overnachtingen in Oostenrijk in Huize Renate (aangepast voor de rolstoelgebruikers en hun begeleiders).
  • Vervoer van het team en materiaal (rolstoelen, handbikes) naar Oostenrijk en vervoer ter plaatse.
  • Deelnamekosten €500 per deelnemer (classificatie, testen, inschrijfgeld).
  • Overige kosten.