Persbericht | HandbikeBattle 2019 bijna van start

Persbericht | HandbikeBattle 2019 bijna van start
7 juni 2019

- PERSBERICHT –

 

Team ZeeBra naar de top: Breda-Goes, vrijdag 7 juni 2019

 

Op donderdag 13 juni vindt de zevende editie van de HandbikeBattle plaats in het Oostenrijkse Kaunertal. 115 sporters met een lichamelijke beperking gaan de strijd aan met een indrukwekkende berg in deze wedstrijd tussen 12 teams van Nederlandse revalidatiecentra. Ook Team ZeeBra, het handbiketeam van Revant medisch specialistische revalidatie, haalt weer alles uit de kast om de top te bereiken.

 

Het team van Revant bestaat dit jaar uit 18 personen, waaronder handbikers, buddy's, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een bewegingsagoog en andere begeleiders vanuit zowel Zeeland als Breda. De deelnemende 6 handbikers hebben de afgelopen maanden hard getraind voor deze HandBikeBattle. Een trainingsweekend in Vijlen (Limburg) en een training op de Posbank maakte hier onder andere deel van uit. Nu zijn ze klaar voor de 20 km lange rit met bijna 1000 hoogtemeters en hellingen tot 16%.

 

Lees hier meer over de handbikers van Team ZeeBra en hun motivatie.

 

Wetenschappelijk onderzoek

De deelnemers leveren niet alleen fantastische persoonlijke prestaties, maar dragen ook bij aan het verzamelen van interessante onderzoeksgegevens. Hiermee bestuderen de betrokken wetenschappers wat de effecten zijn op fysiek en mentaal gebied en hopen zo revalidatie verder te verbeteren. De deelnemers worden drie keer getest. Bij de start van de training en vlak voor de Battle worden er fysieke testen afgenomen om de gezondheid en fitheid in kaart te brengen. Dan wordt ook een set vragenlijsten afgenomen om het welbevinden en psychisch functioneren te meten. Deze vragenlijsten nemen de betrokken onderzoekers na de Battle nog eens af. Meer informatie over het onderzoek leest u via http://handbikebattle.com/#onderzoek

 

Livestream

Via www.handbikebattle.nl is de start en de finish Battle op donderdag 13 juni 2019 via een livestream te volgen (9.00u-16.00u).

 

Uitwijkdatum

Als de weersomstandigheden op donderdag 13 juni 2019 niet goed zijn, wordt de HandbikeBattle op woensdag 12 juni 2019 gereden. Hier wordt op maandag 10 juni over beslist door de organisatie.

 

Meer informatie

Lees meer over de HandbikeBattle en TeamZeebra op www.revant.nl/19-handbikebattle,  www.handbikebattle.nl en facebook.com/TeamZeeBra.

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement