Longarts Revant: “Vaccineren is de enige uitweg uit deze crisis”

Longarts Revant: “Vaccineren is de enige uitweg uit deze crisis”
21 januari 2021

Door: Malou Vermeulen-Meijer

 

Longarts Dirk van Ranst van Revant raadt iedereen aan om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. “Ik sta volledig achter het vaccineren tegen COVID-19. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld. Ik zou me liever vandaag dan morgen laten vaccineren. Het is de enige uitweg uit deze crisis.”

 

“Ik vind dat we ons allemaal zo snel mogelijk moeten laten vaccineren. Het valt of staat met het aantal mensen dat zich laat inenten. Landelijk hebben we een dekking van minimaal zeventig procent nodig en liever natuurlijk nog meer. Het is dus echt cruciaal dat veel mensen zich laten inenten.

 

Revalidanten

Zorgmedewerkers bij Revant behandelen revalidanten met diverse aandoeningen, denk aan hart- en longaandoeningen. Bij deze personen kan een besmetting met COVID-19 grote gevolgen hebben. Ze kunnen ernstig ziek worden of het kan zelfs fataal aflopen. Met een vaccin kunnen we deze problemen voorkomen.

 

Twijfel

Tegen twijfelaars wil ik zeggen dat eventuele lichte bijwerkingen van het vaccin niet opwegen tegen de grote gevolgen van het virus. Jongere mensen denken dat ze niet snel COVID-19 krijgen of maar milde klachten, maar dit is lang niet altijd zo. Ook deze groep kan langdurige klachten hebben, zoals kortademig, moe en geurverlies. Geurverlies kan zelfs blijvend zijn. Maar kijk niet alleen naar jezelf als je de keuze maakt om wel of niet te vaccineren, maar vooral naar je familieleden en het maatschappelijk belang.”

 

Coronamaatregelen bij Revant

 

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement