Samen in stappen vooruit

"2021 was weer een jaar met COVID-19. Ondanks de extra druk die dit gaf op de organisatie, hebben we kunnen investeren in samenwerking en innovatie. Dat maakte 2021 een enorm divers jaar."

 

Lees mee met de Raad van Bestuur, voorzitter Luikje van der Dussen en lid Raad van Bestuur Wouter Vreeman.

 

Voorwoord 

 

Bekijk ons gehele jaarbericht hieronder.

Jaarbericht 2021

            

E-HEALTH
 

Revant op nummer 1

De E-Health meetlat Brabant en Zeeland onderzoekt welke zorginstellingen het meest vooruitstrevend zijn in het aanbieden van online diensten.

Denk aan online een afspraak maken, een herhaalrecept aanvragen, je labuitslagen bekijken, je dossier inzien. En ook beeldbellen, mailen met je zorgverlener en de inzet van innovatieve middelen, zoals virtual reality en gezondheidsapps. Revant staat op nummer 1 in de categorie Revalidatiecentra!

 

Lees meer

 

februari 2021

INTERVIEW

 

"Je kunt op elkaar rekenen. Dat is zeker in coronatijd erg fijn."

Verpleegkundige Agnes Buijze (38) werkt al meer dan 12,5 jaar met veel enthousiasme bij Revant, ook tijdens COVID-19. Ze is werkzaam in de kliniek op locatie Lindenhof in Goes.
 

"Als team hebben we aandacht voor elkaar. Je bespreekt niet alleen zakelijke dingen, maar ook privézaken.”

Agnes, verpleegkundige

 

Lees meer

INNOVATIE

 

Hardop dromen over revalidatie in 2043

Om na te denken over zorg in de toekomst startte Revant het project 'Tijdreis'. Een project om zoveel mogelijk wensen, ideeën en behoeften te verzamelen voor toekomstige zorg van Revant. Met vragenlijsten voor zorgverleners, brainstormsessies én een tijdreisbox als postpakketje voor revalidanten haalden we informatie op. De input van alle revalidanten en zorgverleners wordt gebruikt als basis voor innovatielijnen en plannen voor de toekomst, zoals ons innovatieprogramma Revalidatie Dichtbij.

 

 

 

 

“Ik denk dat in de zorg in het algemeen veel aan preventie zal worden gedaan. Met veel informatie over leefstijl en milieu.”

Revalidant, over de tijdreis naar 2043.

VOEDING

 

Visie op eten

Introductie voedingsconcept B.E.T.E.R. en implementatie van IDDSI

Bewustwording van goede voeding is bij herstel een belangrijke factor. In de eerste helft van 2021 introduceerden we het voedingsconcept B.E.T.E.R.: Bewust Eten Tijdens Eigen Revalidatie. Door bewust te eten tijdens het klinische revalidatietraject wordt gestimuleerd om ook na de revalidatieperiode een goed eetpatroon aan te houden. Voor het ontbijt, lunch en diner worden menukaarten verstrekt, voorzien van duidelijke uitleg en symbolen. Revalidanten in de kliniek kunnen daarmee zelf slimme keuzes maken om het herstel te bevorderen. De catering, diëtist en de verpleging ondersteunen hierbij.

 

Eerder implementeerden we ook het IDDSI-model, voor eenduidige voeding en drank bij slikproblemen.

 

Lees meer

 

Juni 2021

 

 

ONDERZOEK

 

Brains Ahead!

Van kinderen die een licht traumatisch hersenletsel oplopen, herstelt het merendeel volledig zonder dat hier behandeling voor nodig is. Sommige kinderen blijven klachten houden en hun niveau van activiteiten en participatie blijft lager. Lees meer over deze cohortstudie.

 

Lees meer

 

Juni 2021

 

Meer weten over alle Revant publicaties en presentaties in 2021?

 

Bekijk het overzicht


 

BESTUUR

 

Aan het roer

Per 3 mei 2021 is de heer Erik van Aarle benoemd tot lid Raad van Toezicht bij Revant. Dhr. Van Aarle brengt een zeer gedegen ervaring mee als gesprekspartner van bestuurders en toezichthouders op het gebied van Zorg en Vastgoed en heeft zitting in de auditcommissie.

 

Met het vertrek van Albert-Jan Mante, voormalig voorzitter Raad van Bestuur, werd per 1 juni 2021 Luikje van der Dussen benoemd tot nieuwe bestuurder van Revant. Haar vrijgekomen plaats als lid Raad van Bestuur binnen Revant werd vanaf september ingevuld door Wouter Vreeman. Wouter heeft ruime ervaring in de zorg opgedaan in een breed pallet aan functies.

 

Dhr. Erik van Aarle Mevr. Luikje van der Dussen Dhr. Wouter Vreeman

           

ACTUEEL

 

Blijf het gehele jaar op de hoogte van ontwikkelingen binnen onze revalidatiezorg met onze e-mailnieuwsbrief.

 

Aanmelden

                    

                                                

INTERVIEW

 

Revalidatie dichterbij: Samenwerken in Middelburg

In oktober 2021 opende onze nieuwe locatie voor revalidatie in Middelburg. Een plek waarmee we medisch specialistische revalidatiezorg in de regio Walcheren beter bereikbaar maakten.
 

"Revalidanten reageren positief op onze locatie in Middelburg. Revalidanten die in regio Walcheren wonen kunnen dichterbij huis revalideren.”

Mariska Grootendorst, ergotherapeut

 

Lees meer

 

 

SPORT EN BEWEGEN

 

Dutch edition HandbikeBattle in Sittard

Revant neemt al sinds jaar en dag deel aan de HandbikeBattle in Oostenrijk met Handbiketeam ZeeBra. In 2021 vond kon dit grootse evenement niet plaats door COVID-19, maar werden er wel bewonderenswaardige prestaties neergezet tijdens alternatieve evenementen, zoals de Dutch edition in Sittard.

 

Blijf op de hoogte van alle inspanningen voor HandbikeBattle in 2022.

 

Lees meer

 

Oktober 2021

ERVARINGSVERHAAL

 

“Ik heb al tien jaar extra zuurstof nodig. Het is net als met eten. Ik kan niet zonder.”

Ronny, revalidant met COPD bij centrum complex chronisch longafel, vertelt.

 

Lees meer

ONDERZOEK

 

Is virtual reality van toegevoegde waarde?

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 40.000 mensen een beroerte (herseninfarct of hersenbloeding). Een beroerte kan leiden tot problemen met lopen. Ilona de Rooij, Onderzoeker bij Revant, verdedigde met succes haar proefschrift over VR training na een beroerte aan de Universiteit Utrecht.

 

Lees meer


December 2021

 

E-HEALTH

 

Feestelijke livegang update Elektronisch Patiënten Dossier HiX 6.2

 Als één van de eerste zorginstellingen heeft Revant haar Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) HiX op 17 december 2021 geüpdatet naar versie 6.2. Dit draagt bij aan de verdere digitalisering van de zorg binnen Revant. Het EPD is de basis voor de nieuwe versie van revalidantenportaal ‘Mijn Revant’. Dit is een cloudversie waardoor het beter te gebruiken is op mobile devices, zoals een mobiele telefoon. Ook zijn er een aantal functionaliteiten toegevoegd en hebben ziet het revalidantenportaal er frisser uit. Bart Snijders, ergotherapeut en programmamanager kind- en jeugdrevalidatie:

 

“We willen graag alle informatie op dezelfde manier aanbieden aan iedere revalidant. Door het revalidantenportaal in de cloud kunnen we procesmatig dingen beter organiseren.”

De livegang van de nieuwe versie werd feestelijk gevierd. Kijk mee!

 

 

REGIONALE SAMENWERKING

VIDEO HIER?

Innoveren met Care Innovation Centre

Het Care Innovation Center (CIC) is een aanjager van innovaties in de (gezondheids)zorg. Samen met aangesloten partners versnellen zij het toepassen van vernieuwingen in de regio West-Brabant West. Revant sloot aan in november 2021.

 

Lees meer

 

November 2021

 

Intentie voor nieuwbouw bij Amphia

Met Amphia werd in december de intentie onderstreept om de revalidatiezorg op het terrein van het Amphia ziekenhuis in Breda te vestigen. Het gaat om de revalidatie voor volwassenen. Een logische keuze in het streven naar de best mogelijke patiëntenzorg.

 

Lees meer

 

Amphia en Revant werken al intensief en op diverse vlakken samen, waaronder bij arm-, hand en polsrevalidatie.

 

2 december 2021

 

Van ketenzorg tot netwerkzorg

Samenwerken binnen Kind- en Jeugdrevalidatie

De zorg om revalidanten heen organiseren in plaats van onze revalidanten enkel door te verwijzen naar samenwerkingspartners. Dát is het doel van de samenwerkingsovereenkomsten die binnen Kind- & Jeugdrevalidatie zijn opgezet. In de regio Zeeland werken we meer en meer samen bij de diagnoses Cerebrale Parese en Developmental Coördination Disorder (DCD). In Breda zijn er samenwerkingen rond DCD en Neuromusculaire aandoeningen.

 

“Met een samenwerkingsovereenkomst vindt nog meer inhoudelijke afstemming en kennisoverdracht plaats."

Programmamanager Bart Snijders.

Toekomstbestendige ouderenzorg in de regio

De Transmurale Zorg Breda (TMZ), bestaande uit twaalf zorgorganisaties, werken sinds februari 2020 actief samen voor een toekomstbestendige ouderenzorg in de regio. De gezamenlijke droom is het realiseren van de juiste zorg op de juiste plek voor kwetsbare ouderen. Deze samenwerking werd met het tekenen van een nieuwe intentieverklaring verder geïntensiveerd.

 

Lees meer

 

December 2021

Revant en de Zeeuwse Zorgcoalitie

Revant staat 100% achter het initiatief om de zorg in Zeeland toegankelijk te houden. Er zijn veel uitdagingen, maar met gezamenlijke inspanningen moet het lukken. Het is belangrijk om de juiste mensen geïnteresseerd te houden en krijgen om te werken in Zeeland. Revant is een van de ruim 30 partners van de Zeeuwse Zorg Coalitie.

 

Lees meer

 

WERKEN EN LEREN

 

AIOS stagemogelijkheden

Ook in 2021 bood Revant stagemogelijkheden voor AIOS, artsen in opleiding tot specialist. Meer weten over deze stages? Bekijk de video.

 

Lees meer


 

"Kies je eigen weg tot verdieping."

Suzanne Lambregts, Kinderrevalidatiearts

 

Volwassenen      Kinderen

6.836                    1 .513

 

Volwassenen      Kinderen

119.769                54.610

 

18.272

 

WAARDERING

 

94% van onze revalidanten beveelt Revant aan bij anderen. Revalidanten zijn erg te spreken over de begrijpelijke uitleg van onze medewerkers én de toegankelijkheid van onze locaties.

 

“Vol vertrouwen ga ik het verder revalideren tegemoet, op weg naar mijn zelfstandigheid”.

  

     

  Revalidanten geven onze zorg een

 

Dit is Revant

 

Iedere dag werken we aan herstel en zelfredzaamheid bij volwassenen en kinderen. Bij Revant is de revalidant partner binnen de gehele revalidatiebehandeling: de hulpvraag van de revalidant is ons vertrekpunt voor het bieden van de juiste zorg op de juiste plek. Altijd tegen maatschappelijk te verantwoorden kosten.

Met samenwerkende teams van topspecialisten en innovatieve hulpmiddelen helpen we revalidanten en hun familie gestelde doelen te behalen. Bij ziekte, een ongeval of aangeboren aandoening is Revant hét expertisecentrum voor medisch specialistische revalidatie. Daarbij zoeken we graag de samenwerking in de keten.

Ook bijdragen aan revalidatiezorg?


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement