Revalidatie bij complex chronisch longfalen

Wellicht is bij u al een tijdje geleden een diagnose gesteld. Mogelijk bent u nog niet zo lang op de hoogte van uw longaandoening. Probeert u alles zoals voorheen te doen of bent u zelfs letterlijk stil komen te staan? U hoeft er niet alleen voor te staan. Een longervalidatietraject bij Revant kan de volgende stap zijn.

Er kunnen uiteenlopende omstandigheden zijn waardoor u op zoek bent naar een manier om het leven met uw longaandoening opnieuw vorm te geven. Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar.

 

Behandelprogramma op maat
Revant is één van de vijf gespecialiseerde longcentra van Nederland. Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Revant biedt behandelprogramma’s aan voor verschillende chronische longaandoeningen zoals astma, bronchiëctasieën, COPD, Cystic Fibrosis, longfibrose, longtransplantatie, pulmonale hypertensie en sarcoïdose. U komt hiervoor in aanmerking wanneer u onlangs behandeld bent, maar ook wanneer een eerder geconstateerde longaandoening toenemende problemen geeft. De behandelprogramma’s van Revant zijn gericht op het omgaan met uw aandoening en op zo fit mogelijk worden. Uw partner en naasten spelen een belangrijke rol bij het leven met een longaandoening. We betrekken hen daarom bij  meerdere onderdelen van de longrevalidatie.

 

Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een behandelplan op maat.

 

Locaties en faciliteiten
Binnen het centrum voor complex chronisch longfalen wordt in Breda longrevalidatie aangeboden op basis van compacte en uitgebreide programma’s. Op de locatie Lindenhof in Goes wordt ook medisch specialistische revalidatie bij longproblematiek aangeboden. Onze revalidatiecentra beschikken over alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving. Een zwembad, fitnessapparatuur en ontspanningsruimten staan tot uw beschikking.

Intake en start behandeling

Wij streven naar een korte wachttijd voor het eerste intakegesprek en de start van de behandeling.

Gemiddeld binnen 2-3 weken sturen wij u een uitnodiging.

Marianne Roelands | longemfyseem

'Dankzij nieuwe longen weer een 'normaal' leven'

 

lees meer

 

Wim Pijnacker
'Mijn gezondheid is mijn eigen verantwoordelijkheid, daarin moet je investeren en zelf de regie pakken'

 

lees meer

   

Bekijk ook eens:

 

 

 

 

Longarts Henk Otten vertelt o.a. over de geschiedenis van Revant centrum complex longfalen en het geven van perspectief bij het vastlopen in een chronische longaandoening.

Interview met Zorg in de Regio (2015)

 

Bent u voor longrevalidatie verwezen naar Revant centrum complex chronisch longfalen? In deze video vertellen oud-revalidanten wat u kunt verwachten van de behandeling.

 

Revant werkt sinds februari 2018 met een persoonlijke revalidatie app bij de longrevalidatie. Met deze app delen we uitdagende informatie en oefeningen op individueel niveau. Én met behulp van webcamconsults vindt er coaching van revalidanten in de thuissituatie plaats.


 

Heeft u een klacht of een tip?

Aarzel niet om dit aan ons kenbaar te maken.

Samen verbeteren we onze zorg.

 

Ik heb een klacht of idee


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van clinics, ervaringen en zorgontwikkelingen.

 

Aanmelden

 

www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement